خانه » سلامت » مهمترین خواص مارچوبه در درمان بیماریها

مهمترین خواص مارچوبه در درمان بیماریها

مارچوبه از سبزیهای خوردنی است که آن را می پزند و می خورند، کشت آن در خوزستان فراوان است .در زمینهای زیر سد دز که زیرکشت شرکت کشت و صنعت قرار گرفته تعمیم می یابد ولی ما در این مطلب از سایت دکتر طب بیشتر به خواص مارچوبه و اثر آن در معالجهٔ بیماری ها می پردازیم.

 

 

مهمترین خواص مارچوبه

خواص مارچوبه

کشت مارچوبه تاریخی دوهزار ساله دارد. نام مارچوبه در یونان قدیم به معنی گیاهی که از تخم نمی روید بوده است. در روی اهرام مصر نقش دسته های مارچوبه دیده می شود، زیرا این گیاه از هدایایی بود که مردم مصر در آن زمان به خدایان خود تقدیم می داشتند. دویست سال قبل از میلاد رومن کاتون در کتاب خود شرح میدهد که چگونه مارچوبه را باید کاشت. در زمان قدیم تنها اهمیت غذایی مارچوبه معروف نبود بلکه پزشکان آن زمان به خواص دارویی و درمانی مارچوبه نیز توجه کرده و اثر آن را در معالجهٔ بیماریها با اهمیت می دانستند، چنانکه دیوسکورید و جالینوس برای مبارزه با کند کار کردن کبد آن را تجویز می کردند.

 

 

نسخه هایی از خواص مارچوبه

خواص مارچوبه

مارچوبه برای آرام کردن تپش قلب مؤثر است و اگر خواستید از آن کمک بگیرید باید نیم کیلو سرهای مارچوبهٔ تازه را ببرید و در سبزی خردکن خرد کنید و آب آن را بگیرید، سپس این آب را هر اندازه بود دوبرابر وزن آن نیشکر را در آن بریزید و آن را در شیشه ای که در محکم دارد بریزید و دور از حرارت نگه دارید؛ هروقت احتیاج داشتید در فاصله غذاهای اصلی چهار قاشق سوپ خوری در طی شبانه روز مصرف کنید.

 

 

درمان نقاهت و رفع بی اشتهایی از خواص مارچوبه

خواص مارچوبه

معمولاً بیمارانی که از بیماری برمی خیزند و دوران نقاهت را طی میکنند دچار کمبود اشتها می شوند برای رفع کم اشتهایی آنها جوشاندهٔ ریشهٔ مارچوبه تجویز می شود. برای تهیهٔ جوشاندهٔ مارچوبه باید ریشه های مارچوبه را که اقلاً سه سال عمر داشته باشد از زمین بیرون بیاورید و خوب بشویید و خشک کنید، سپس قطعه قطعه کرده در کوره خشک کنید و در قوطی محکمی آن را حفظ کنید و هروقت احتیاج به تهیهٔ ریشهٔ مارچوبه داشتید چهل گرم از ریشهٔ مارچوبه را که خشک شده است در یک لیتر آب بجوشانید و سپس دوازده دقیقه آن را دم کنید و قبل از هر غذای اصلی یک فنجان از آن
مارچوبه به ادرار بوی نامطبوعی میدهد که برای رفع آن باید یک نخود کوچک تریانتین را در جوشاندهٔ مارچوبه بیندازید و مصرف کنید.

 

 

درمان یرقان و احتقان کبد از خواص مارچوبه

خواص مارچوبه

صد و پنجاه گرم ریشهٔ خشک مارچوبه را در ده دسی لیتر الکل نود درجه پانزده روز بخیسانید و گاه گاه ظرف محتوای آن را حرکت دهید تا خوب الکل در آن داخل شود، بعد از پانزده روز که گذشت به این تنتور مارچوبه شربتی را که طرز تهیهٔ آن را شرح می دهیم اضافه کنید. دو کیلو و نیم شکر را در یک لیتر آب جوش بریزید و بگذارید با آتش ملایمی بجوشد تا قوام آید و سفت شود، بعد تنتور ریشه های مارچوبه را که آماده کرده اید به کمک یک قاشق چوبی به این شربت مخلوط سازید و به هم بزنید و هر روز دو قاشق از این شربت را بخورید، اگر مبتلا به یرقان و یا احتقان کبدی شده اید به این شربت معالجه خواهید شد.

 

درمان حبس البول از خواص مارچوبه

خواص مارچوبه

بیست تا سی گرم ریشهٔ خشک مارچوبه را با تیم لیتر آب سرد در ظرفی بریزید و روی آتش بگذارید تا به جوش آید و پنج دقیقه تمام غلغل کند. سپس آن را از روی آتش بردارید و بگذارید ریشهٔ مارچوبه خوب خیس بخورد و بعد هروقت خواستید سه تا پنج فنجان از آن را در طی شبانه روز بنوشید دو تا سه فنجان جوشاندهٔ ریشهٔ مارچوبه را اگر صبح ناشتا بنوشید اثر خوبی در حبس البول دارد.

توجه: آخرین اطلاعاتی که دربارهٔ مارچوبه به دست آمده است این است که مارچوبه برای اشخاصی که دچار عوارض و اختلالات مجاری ادرار شدهاند حتی کسانی که پرستات دارند مصرف آن منع شده است. همچنین اشخاصی که عصبانی هستند و رماتیسم دارند و یا مبتلا به نقرس شده اند باید از مصرف غذای مارچوبه خودداری کنند. مارچوبه را اگر زیاد بخورند محرک مثانه است به همین جهت است که طبیعت همه چیز را تحت نظم و قاعده درآورده و مارچوبه را در تمام فصول سال در دسترسی ما قرار نداده است. ولی مسلم است مصرف جوشانده، دم کرده و شربت ریشهٔ مارچوبه برای بیمارانی که در بالا شرح دادیم مفید است.

(No Ratings Yet)
Loading...

همچنین ببینید

قهوه کاسنی: جایگزین سالم برای قهوه؟

با وجود داشتن بیش از دو قرن، قهوه کاسنی در سالهای اخیر محبوبیت فراوانی یافته …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *